کد خبر 409187
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۴

مهراد گفت: رتبه ایران و ترکیه در این بازه زمانی (ماه مارس ۲۰۱۵) با تولید ۴ هزار و ۶۶۱ مقاله و ۳ هزار و ۹۱۱ مقاله در بین ۱۰۶ کشور تولید کننده علم در جهان فعلا به ترتیب ۱۵ و ۱۸ است.

 به گزارش مشرق، بنیانگذار ISC با اشاره به وضعیت تولید علم ایران در حوزه نانو گفت: بر اساس آخرین آمار منتشر شده تا مارس ۲۰۱۵ ایران با انتشار ۴ هزار و ۶۶۱ مقاله رتبه ۱۵ را کسب کرده است.

دکتر جعفر مهراد بنیانگذار ISC، افزود: شاخص های اصلی علم، فناوری و نوآوری نانو در کشورهای مختلف جهان، پیوسته ردیابی می شوند. بر اساس این شاخص ها رتبه بندی های جهانی و منطقه ای انجام می گیرد و دسترسی به سیاست های کشورها از نظر توسعه علم نانو و فناوری نانو امکان پذیر می شود.

وی افزود: جدیدترین آمار شاخص های اصلی علم نانو و فناوری نانو به ماه مارس ۲۰۱۵ مربوط است. بر اساس این آمار تعداد کل مقاله های نمایه شده در ISI به این شرح است.

رتبهکشورتعداد مقاله
اولآمریکا۵۵.۸۹۰ مقاله
دومچین۴۴.۰۰۵ مقاله
سومآلمان۱۴.۹۵۶
چهارمانگلستان۱۴.۱۹۳
پنجمژاپن۱۰.۹۸۶
ششمفرانسه۱۰.۴۴۹
هفتمکانادا۹.۶۱۹
هشتمهندوستان۹.۳۹۳
نهمایتالیا۹.۳۷۸
دهماسترالیا۶.۷۷۲

مهراد خاطرنشان کرد: رتبه ایران و ترکیه در این بازه زمانی با تولید ۴ هزار و ۶۶۱ مقاله و ۳ هزار و ۹۱۱ مقاله در بین ۱۰۶ کشور تولید کننده علم در جهان فعلا به ترتیب ۱۵ و ۱۸ است.

وی افزود: تا همین زمان، مارس ۲۰۱۵، طبق داده های پایگاه web of science مقاله های نمایه شده در حوزه نانو به این ترتیب است:

رتبهکشورتعداد مقاله
اولچین۸.۸۲۴
دومآمریکا۳.۷۷۰
سومهندوستان۱.۹۳۸
چهارمکره جنوبی۱.۶۰۹
پنجمآلمان۱.۳۵۴
ششمایران۱.۱۷۹
هفتمژاپن۱.۱۶۹
هشتمفرانسه۹۳۳
نهمانگلستان۷۶۲
دهمایتالیا۶۹۹

استاد علم اطلاعات شناسی دانشگاه شیراز یادآور شد: رتبه ترکیه نیز در حوزه نانو با ثبت ۴۰۷ مقاله ۱۹ است.

وی با اشاره به وضعیت اختراعات در این رشته گفت: بر طبق مستندات علمی اداره ثبت نشان های تجاری و اختراعات آمریکا در سال ۲۰۱۴ میلادی وضعیت اختراعات به این شرح است:

رتبهکشورتعداد اختراعات
اولآمریکا۱۳.۸۱۹
دومژاپن۳.۳۳۷
سومکره جنوبی۱.۱۵۶
چهارمآلمان۱.۰۴۵
پنجمتایوان۱.۰۲۵

مهراد اظهار داشت: رتبه ایران در همین سال با ثبت ۹ اختراع در میان ۶۹ کشور جهان ۳۱ است. رتبه ترکیه نیز با ثبت ۶ اختراع ۳۳ است. تعداد اختراعات ایران در سال ۲۰۱۳ در علوم و فناوری نانو ۱۲ بود.

وی افزود: همچنین اداره ثبت اختراعات اروپایی نیز در سال ۲۰۱۴ آمارهای زیر را ارائه می دهد:

رتبهکشورتعداد اختراعات
اولآمریکا۱.۷۲۰
دومآلمان۷۵۹
سومژاپن۷۰۴
چهارمفرانسه۳۹۴
پنجمسوئیس۲۳۳

چهره ماندگار علمی کشور اضافه کرد: آمار اختراعات ۶۷ کشور جهان در اداره ثبت اختراعات اروپایی قابل مشاهده است. ایران در حوزه نانو تنها در سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۱ و ۲۰۱۰ به ترتیب یک، دو و یک اختراع در این اداره به ثبت رسانیده بود. از سایر کشورهای اسلامی، عربستان در سال ۲۰۱۴ چهار اختراع، مالزی دو اختراع، ترکیه دو اختراع ،مصر و الجزایر نیز هر کدام یک اختراع به ثبت رسانده اند.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سلام هم وطن ۲۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۲/۰۵
    1 1
    آقا جان هر کی رو دوست دارید ول کنید این آمارها رو من خودم دارم درس می خونم ببخشید کدوم مقاله از کشورمون به درد مشکلات جامعه خورده. معیار اشتباه هست. علم رو باید کاربردی کرد صرف اینکه من نتیجه به دست اومده تو آزمایشگاه اون هم معلوم نیست که واقعی هست یا نه رو باید گذاشت کنار. باید پروژه ها بر اساس نیاز کشورتعریف بشه و استاد هم باید در قبال هر پروژه مسئول باشه و باید جوابگو باشه. الان من دکترا می خونم استادم نه میدونه چی تعریف شده نه از کارم سر درمیاره نه کاری به کارم داره هر کی راه خودش رو میره. هر چی براش پیام میفرستی که آقاجون مشکل این هست جه جوری حلش کنم انگار نه انگار ایشون استاد راهنماست و بابت این تز حقوق گرفته در ضمن پول پژوهانه رو به دانشجو نمیدن نمیدونم این پول رو کجا خرج می کنند.
  • ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۱
    1 1
    دوستان اکنون محصولات نانو در بازارهای جهانی دارد بفروش میرسد و تازه ما دو مقاله وصله پینه دار می نویسیم و خوشحالیم که صاحب تکنولوژی نانو هستیم و تو این رشته رتبه داریم.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس